Υποστηρίζοντας τα παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη

Η Dr. med. Χριστιάνα Τσιώλη είναι επιστημονικά υπεύθυνη του Παιδοδιαβητολογικού τμήματος που λειτουργεί στο Ιατρικό Κέντρο Αρεταίος (http://aretaios.gr), στη Θεσσαλονίκη, όπου παρακολουθεί παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη. Με την υποστήριξη νοσηλευτή και διαιτολόγου, αναλαμβάνει την ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών -από τη νεογνική μέχρι την εφηβική ηλικία-, καθώς και των οικογενειών τους. Στόχος είναι να μπορούν οι ασθενείς να αντιμετωπίζουν την καθημερινή ζωή στο σπίτι, στο σχολείο, στον αθλητισμό, στο παιχνίδι, χωρίς κανέναν περιορισμό!

Στο Παιδοδιαβητολογικό τμήμα του Αρεταίου προσφέρεται πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία όλων των μορφών διαβήτη της παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Αξιοποιούνται τόσο οι κλασικές μέθοδοι ινσουλινοθεραπείας, όσο και οι σύγχρονες τεχνολογίες, όπως αντλία ινσουλίνης και συνεχής καταγραφή της υποδόριας γλυκόζης, με σκοπό όχι μόνο τον άριστο μεταβολικό έλεγχο, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η Παιδίατρος – Παιδοδιαβητολόγος Χριστιάνα Τσιώλη είναι επίτιμο μέλος του Συλλόγου Διαβητικών νομού Έβρου και μέλος της Ένωσης για το διαβήτη Γλυκιά Κέρκυρα, όπου πραγματοποιεί, τακτικά, ενημερωτικές ομιλίες για το σακχαρώδη διαβήτη σε εθελοντική βάση.

Πρώιμη Διάγνωση & Θεραπεία Διαβήτη παιδικής ηλικίας

Η Dr. med. Χριστιάνα Τσιώλη εξειδικεύθηκε επί 2,5 χρόνια στην Παιδιατρική Διαβητολογία, εργαζόμενη ως επιμελήτρια στο διαβητολογικό κέντρο του παιδιατρικού νοσοκομείου Kinderkrankenhaus auf der Bult στο Αννόβερο Γερμανίας.

Το διαβητολογικό αυτό κέντρο , παρακολουθώντας ετησίως σε τρίμηνη βάση πάνω από 700 παιδιά, αποτελεί το μεγαλύτερο παιδοδιαβητολογικό κέντρο της Γερμανίας. Υπό την επίβλεψη του Prof. Dr. Danne και της Prof. Dr. Kordonouri, η Παιδίατρος – Παιδοδιαβητολόγος Χριστιάνα Τσιώλη πήρε μέρος σε πολυάριθμες κλινικές μελέτες για την πρώιμη διάγνωση του παιδικού διαβήτη και την εξέλιξη της υπάρχουσας θεραπείας, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρήση αντλίας ινσουλίνης και συστημάτων υποδόριας συνεχούς καταγραφής γλυκόζης, με στόχο το συνδυασμό τους στα πλαίσια του “τεχνητού παγκρέατος”. Αποτελέσματα των ερευνών έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Η διδακτορική διατριβή της ιατρού (http://opac.tib.eu) αφορά στην Ινσουλινοθεραπεία με τη βοήθεια αντλίας ινσουλίνης και χρήση συστήματος υποδόριας καταγραφής γλυκόζης στην καθημερινότητα ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη. Πρόκειται για προοπτική μελέτη θεραπείας ασθενών από 5 μεγάλα διαβητολογικά κέντρα της Γερμανίας και αφορά στην εκπαίδευση στη χρήση του συστήματος και την ανάπτυξη προγράμματος για καλύτερη χρήση του.

Επικοινωνήστε με την παιδίατρο-παιδοδιαβητολόγο Dr. med. Χριστιάνα Τσιώλη,
για εξατομικευμένη φροντίδα της υγείας των παιδιών!

Επικοινωνία →